Het gaat niet goed met de wilde bij. Van de 358 soorten is ruim de helft bedreigd. Als we meer weten over bijen, kunnen we ze beter helpen. Daarom organiseert Nederland Zoemt de Nationale bijentelling.

Daar werken we op Nooit Rust graag aan mee! Op 13 en 14 april bent u van harte welkom om verschillende soorten bijen te spotten en te tellen. De imker is aanwezig voor uitleg over de bij. U kunt daarnaast in de tuin zien hoe de natuur uit zijn winterslaap is ontwaakt en de tuinders zich klaarmaken voor het voorjaar.

Voor kinderen is een speurtocht uitgezet. Die brengt ze langs de imker, de composthoop, de verschillende soorten bloesem, de plantendokter en er is de mogelijkheid om op een heuse insectensafari te gaan. De tuinen zitten momenteel helemaal vol met allerlei verschillende insecten!

U bent van harte welkom op zaterdag 13 april tussen 13-16 uur en zondag 10-13 uur! Het adres is Pieter van Musschenbroekstraat 220 te Haarlem. Kom bij voorkeur met de fiets of het openbaar vervoer (bus 80 halte leidsevaartweg of trein station Heemstede-Aerdenhout. Parkeermogelijkheid direct naast het complex is beperkt.