Met BEZOEK VAN NH-NIEUWS

Bron: NH Nieuws

Op 13 en 14 april organiseerde Nooit Rust de bijenteldagen. Iedereen was welkom, zowel volwassenen als gezinnen met kinderen.

Voor kinderen was een speurtocht en een puzzeltocht uitgezet. Ook konden ze op insectensafari, zowel op de composthoop, langs de sloot als in een aantal van de tuinen.

Imkers Jurre en Renate waren te bezoeken om alles te leren over bijen, waarbij je in een tent heel dicht bij de bijen kon komen. Tuinder Margot vertelde van alles over ‘zaaien tot snaaien’. Plantendokter Sander was aanwezig voor allerlei weetjes en proefjes met het vasthouden van brandnetels zonder prik tot het proeven van planten uit zijn tuin. Tuinder en bioloog Laurien ging met kinderen op zoek naar waterinsecten.

Op zaterdag was het erg koud. De wilde bijen lieten zich niet zien. Dat was precies de dag dat NH-nieuws kwam filmen. Ondanks het gebrek aan bijen is de reportage erg leuk geworden. Hartelijk dank voor jullie komst NH-nieuws!

Op zondag waren de bijen er gelukkig wel en viel er veel te tellen. Het waren twee gezellige dagen die werden bezocht door tientallen gezinnen met kinderen. Mensen uit de buurt, met familie of vrienden op de tuin, via een flyer of via kidsproof.

Ook het Haarlems Weekblad heeft aandacht besteed aan de bijenteldagen op NooitRust. Lees hier het artikel: bijentelling bij volkstuindersvereniging Nooit Rust.

Albert Heijn Heemstede heeft gezorgd voor sponsoring en publiciteit. We hadden een overvloed aan lekkere appels, limonade en insectenplaatjes gekregen. We zijn ze daar heel dankbaar voor!

We kijken er met veel plezier op terug en hopen dat mensen onze tuin blijven vinden in de weekenden! We zijn namelijk elk weekend tussen 10.00-17.00u te bezoeken.