De hobbytuinders van de Volkstuinvereniging Nooit Rust laten ook graag anderen genieten van al het moois dat het complex te bieden heeft. In de zeer rijke flora en fauna van de volkstuin is enorm veel te ontdekken en te leren.

We bieden ontdekkingstochten aan voor jonge kinderen (tot 8 jaar), onder begeleiding van school of kinderopvang en een vrijwilliger van onze vereniging.

Voor de jongsten is er een kabouterpad, waar de zintuigen (zien, horen, proeven, ruiken, voelen) centraal staan. Voor de oudere kinderen is er een insectensafari, zowel in de grond, rond de planten en bloemen, op de composthoop als in de sloten. 

De tochten duren drie kwartier tot een uur. Na afloop kunnen de kinderen nog iets kunnen eten of drinken op ons grasveld. Daar is ook een toilet en water aanwezig.

We vragen een vergoeding van 1 euro per kind per keer.

Interesse voor uw school of kinderopvang? Neem dan contact met ons op via laurienvandervaart @gmail.com. We kunnen u ook een keer het complex laten zien om te kijken of het wat voor uw organisatie. We horen het ook graag als uw nog andere ideeën en wensen heeft.