13 EN 14 APRIL NATIONALE BIJENTELLING OP NOOIT RUST

Het gaat niet goed met de wilde bij. Van de 358 soorten is ruim de helft bedreigd. Als we meer weten over bijen, kunnen we ze beter helpen. Daarom organiseert Nederland Zoemt de Nationale Bijentelling.

Volkstuinvereniging Nooit Rust steunt het initiatief en nodigt iedereen uit op het complex bijen te komen tellen. Er is een rondwandeling over het terrein uitgezet. De imker is aanwezig voor uitleg over de bij. Daarnaast is in de tuin te zien hoe de natuur uit zijn winterslaap ontwaakt en hoe de tuinen worden klaargemaakt voor het voorjaar.

Voor kinderen is er een speurtocht uitgezet met een heuse insecten-safari. Neem een jampot en een loep mee! De plantendokter houdt spreekuur voor alle vragen over planten en insecten. Er is van alles te zien en te leren over tuinieren!

Je bent van harte welkom op zaterdag 13 april van 13:00-16:00u en zondag  14 april van 10:00-13:00u. Kinderen zijn welkom onder toezicht van een volwassene (er zijn sloten en loopbruggen zonder hekjes op het terrein).

Nooit Rust ligt aan de Pieter van Musschenbroekstraat 220 (hoek Randweg en Leidsevaart). Volg het pad onder het spoor door, ingang via het hek. Kom bij voorkeur op de fiets of met OV i.v.m. beperkte parkeergelegenheid.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024

Thema door Anders Norén